2024. április. 21, vasárnap
Ma Konrád, holnap Csilla ünnepli a névnapját.
Tel.: +36 30 9454 196
email
nyitokep

M.A.H Pyrogas 80

TERMÉK LEÍRÁS:

M.A.-H PYROGAS 80S FAELGÁZOSÍTÓ KAZÁN (75 KW) SZÍVÓ VENTILÁTORRAL

Az M.A.-H PyroGas fatüzelésű faelgázosító kazán lakások, családi házak, műhelyek, ipari és mezőgazdasági objektumok fűtésére alkalmas.

pyrogas_pictogramsAz M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán – faelgázosító kazánt használók és faelgázosító kazánokat üzembe helyező szerviztechnikusok tapasztalatai alapján lett kifejlesztve. Fűtőanyagként bármilyen száraz fát használhatunk, főleg hasábfát – maximum 750 mm hosszig – típustól függően. A faelgázosító kazán továbbá alkalmas fahulladék égetésére, de mindig fahasábokkal keverve. A hamu az elégetett tüzelőanyag 1-2%-át teszi ki, ami egy, esetleg két tisztítást jelent hetente. Mivel a káros anyag kibocsátás minimális a faelgázosító kazán üzemeltetése környezetkímélő.

Az M.A.-H PyroGas egyszerűen és könnyen kezelhető faelgázosító kazán. 

Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán minőségi acél kazánlemezből készül. A kazán belső falvastagsága 6 mm, a külső 4 mm. A tűztér betétek a faelgázosító kazánban magas szilárdságú speciális tűzálló kerámiaötvözetből készülnek, ami növeli a faelgázosító kazán élettartamát.
A kazántest acéllemezekből összehegesztett és próbanyomáson tesztelt masszív egység, felül nagyméretű tüzelőanyag kamrával, aminek az alja egy tűzálló kerámia idom hosszúkás terelő nyílással (fúvóka), melyen keresztül a tüzelőanyag az égőtérbe kerül. Ez az égőtér úgyszintén korszerű kerámia idomokból van kialakítva.
A faelgázosító kazán hátsó részében vannak kialakítva függőlegesen a hőcserélő csövek hatásnövelő turbulátorokkal (spirálisan tekert terelőlemezek). A hőcserélők felső része a gyűjtő csatornába van vezetve. A csatorna hátsó része szívótorkon keresztül kapcsolódik a kéményhez.


A faelgázosító kazánok toló, vagy szívó ventilátorral rendelhetők:
15 kW-os kazán szívó ventilátorral
20 kW-os kazán toló, vagy szívó ventilátorral
25 kW-os kazán toló, vagy szívó ventilátorral
31 kW-os kazán toló, vagy szívó ventilátorral
40 kW-os kazán szívó ventilátorral
49 kW-os kazán szívó ventilátorral
75 kW-os kazán szívó ventilátorral


A kazántest hőszigetelt, a szigetelés a kazán külső esztétikus lemezbeborítása alatt van. Az elsődleges (primer) és másodlagos (szekunder) levegő előmelegítés után kerül a tűztérbe.


Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán égéstechnológiája sokban eltér a hagyományos szilárd tüzelésű kazántól. Az égés fagázosítással (pirolízis) magas hőmérsékleten kb. 1200 °C-n történik. A fagáz égését ventilátor segíti, ez az elsődleges (primer) levegőt az égőtérbe, a másodlagos (szekunder) levegőt a kerámia fúvókához tereli.
Ez a módszer rendkívül energiatakarékos, a tüzelőanyag kb. 40 %-os megtakarítását eredményezi.


Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán üzemeltetése minimális feladattal jár, ami a faelgázosító kazán modern AK5000 kazánvezérlésének köszönhető. A töltő kamra tartalma kb. 8-12 órára elegendő közepes teljesítménynél. Takarékos üzemmódban képes 24 órán keresztül lassan égni.


Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán eredeti ERS gyártmányú AK 5000 elektronikus kazánvezérléssel van felszerelve. A szabályozás a ventilátor, és a szivattyúk irányítására bontható le. Az AK 5000 kazánvezérléssel a faelgázosító kazán szobatermosztát jel alapján is vezérelhető. A faelgázosító kazán puffertartály nélkül is üzemeltethető, ha a fűtésrendszer puffer használatát nem igényli.


Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán előnyei:
Kiváló minőség, két év teljes körű garancia
Országos szerviz, alkatrész ellátás
ERS AK 5000 mikroprocesszoros kazánvezérlő
Füstgáz érzékelő
Biztonsági hűtőhurok
Magas, 85-90%-os hatásfok
Folyamatosan szabályozott teljesítmény
Alacsony tüzelőanyag fogyasztás
Nagyméretű tüzelőanyag kamra
Nagyméretű tűzifa égetésére alkalmas
Egyszerű kezelés és könnyű tisztítás
Égéstér speciális hőálló kerámiaötvözetből
Csöves hőcserélő, hatásfok növelő turbulátorral
Nagyfokú komfort, ritkább tüzelőanyag töltés
Használati melegvíz előállításra alkalmas
Kiegészítője lehet napkollektoros, hőszivattyús, geotermikus rendszereknek

A kazánt úgy kell üzemeltetni, hogy a fűtővíz hőmérséklete a hőleadás után nem lehet kevesebb, mint 60-65°C. Ami azért fontos, mert 60°C alatt a faelgázosító kazán – és egyben minden szilárd tüzelésű kazán – tűztere, hőcserélője kátrányosodhat, savasodhat, kondenzáció alakulhat ki, ami korróziót okoz. Ezért ajánlott a Laddomat töltőegység használata.

Fontos a megfelelő kazán teljesítmény kiválasztás – nem ajánlott sem alul, sem felültervezni.
Áramkimaradás esetén a faelgázosító kazán túlmelegedése elleni védelmét a kazánba installált biztonsági hőcserélő (hűtőhurok) biztosítja.

A kazán beüzemelés köteles, garanciaidő a beüzemeléstől számított 24 hónap.Vigacom Kft. - 5350 Tiszafüred, Feszty Árpád ut 19. - Mobil: +36 30 9454 196